Wednesday, September 6, 2017

Kuuasemien teknologiaa voidaan käyttää myös vedenalaisten tukikohtien toteuttamiseen.


Yllä: ESA:n (European Space Agency) näkemys Kuuasemasta ja tuo sama rakenne voisi sijaita myös valtameressä



Kimmo Huosionmaa

https://sites.google.com/view/kimmonlinkit/etusivu


Samaa tekniikkaa mitä käytetään esimerkiksi avaruusasemalla voidaan käyttää syvänmeren tutkimuksessa sekä erittäin nopeasti pystytettävien rakenteiden valmistuksessa myös Maan pinnalla. Avaruusasemien kannalta tärkeää on, että sen komponentit ovat hyvin kestäviä, ja ne voidaan lähettää matkaan raketilla, ja koota helposti tuolla kaukana avaruudessa.

Mutta samat vaatimukset ovat myös Etelämantereelle valmistettavissa rakenteissa, sekä erityisesti rakenteissa, joita rakennetaan valtamerten syvyyksiin. Kun valtameren syvyyksiin tehdään tukikohtia, niin niitä sitten kohtaa vähän samanlaiset ongelmat, kuin mitä kuuasemat sekä avaruusalukset kohtaavat. Eli niihin kohdistuu erittäin suuri paine, avaruus rakenteissa paine tulee sisältä ja meren pohjaan sijoitetuilla asemilla taas ulkoa.

Mutta kun ajatellaan meren pohjaan sijoitettuja asemia, niin toki niissä pitää olla sekä vaihtovesikammiot, joiden kautta sukeltajat voidaan päästää aseman ulkopuolelle. Sekä myös tilat, missä ilmanpaine on sama kuin ulkona olevassa meressä, jotta sukeltajille ei tulisi typpinarkoosia tai sukeltajantautia, kun he operoivat meren pohjalla. Ja tuo rakenne voidaan tehdä sellaiseksi, että kun tehtävä on suoritettu, niin silloin se voidaan nostaa pinnalle helposti. Tällaiset kevyet meren pohjaan tehtävät "talot" voivat sitten olla sellaisia, että niissä käytetään vastapainetta jotta vedenpaine ei niitä sitten paina kasaan.

Kun mietitään sitä, mitä NASA tekisi esimerkiksi kuussa olevalla  asemalla ja siellä olevilla välineillä, niin noista laboratorioista olisi varmaan aivan toiset näkymät omaan aurinkokuntaamme tai kauemmas universumiin kuin mistään muusta paikasta maailmassa. Ja tietenkin jos ajatellaan että Kuuhun vietäisiin 10 metrin Keck-teleskooppia vastaava laite, niin silloin tämä kuuasema voisi toimia myös tiedustelutehtävissä.

Kuitenkin jostain syystä NASA sekä Venäjän avaruushallinto ovat jostain syystä epäröineet tuollaisen aseman valmistamisessa, vaikka se voitaisiin tehdä erittäin helposti esimerkiksi puhallettavista rakenteista, jotka voidaan viedä tuonne Kuuhun hyvin helposti luotainten mukana, ja sitten vain puhaltaa nuo rakenteet muotoonsa. Tuollainen pallomainen rakenne voidaan tehdä niin, että Kuuhun viedään pallomainen rakenne, ja sitten se kaivetaan kuuhun, niin että tämä pallo on puolittain kuun  sisällä.

Tuo rekenne sitten tuoetaan rankaalla, ja se täytetään puolittain kuupölyllä sekä mullalla, jotta sen sisällä olisi mukavaa olla. Tai niin ainakin NASA joskus kauan sitten suunnitteli toteuttavan tämän aseman. Tietenkin nuo rakenteet voidaan sitten peittää suojaavalla "kuplahallilla", joka estää meteoriitteja iskemästä sen pintaan reikiä. Vaikka rakennelma olisi ulospäin pitkulainen, voi sen sisällä silti olla pallomaisia kaasupusseja, joiden tehtävänä on pitää tuo kuori muodossa, vaikka yhteen niistä tulisi vuoto. Nämä ovat siis joskus 1970-luvulla esiintyneitä suunnitelmia, ja vaikka NASA ei niitä koskaan aikonut toteuttaa, niin voidaan kysyä, että mistä noille ihmisille oikeastaan silloin maksettiin?

Tietenkin tuollainen kuutukikohta olisi varmasti moduuleista rakennettu, jotta yhden osan vaurioituminen ei vaarantaisi koko asemaa. Eli kyseessä olisi ehkä pallomaisten rakenteiden muodostama ryhmä rakennelmia, jotta niissä syttyvä tulipalo tai vastaava ei tuhoaisi koko tukikohtaa. Se mitä muuta tuollaisella kuussa olevalla  asemalla sitten voidaan tehdä, on jokaisen itse päätettävissä. Siellä voitaisiin tehdä melkein mitä vain, ja kukaan maassa ei saisi sitä selville, ellei NASA halua salaisuuksien tulevan esiin. Yksi vastaus sille, että tuo Kuutukikohtaa koskeva suunnitelma sitten kuitenkin tehtiin, on mahdollisesti sellainen, että kyseiset rakenteet tehtiin valtameren pohjaan rakennettavaa asemaa varten.

Tuollainen valtamerten syvyyksiin upotettu tukikohta voisi olla samanlainen kuin Kuuhun lähetetty versio, mutta tietenkin jos rakenne on tehty meren pohjaan, niin silloin paine tulee ulkoapäin, mutta sama ratkaisu toimii myös meren pohjassa. Ainoastaan aseman ulkoluukun pitää aueta ulospäin, koska tuolloin veden paine painaa sitä kiinni, ja silloin tietenkin voidaan ajatella, että joku olisi rakentanut tällaisen aluksen, joka voidaan pudottaa avaruudesta valtamereen, ja joka sitten voisi muuttua saman tien sukellusveneeksi. Kyseessä olisi tarinan mukaan eräänlainen pallo, jonka ilmalukko olisi sellainen, että siinä olisi kaksi ovea, joista ulompi aukeaa ulospäin, ja sisempi sisään.

Kyseinen sukellusvene olisi siis pallo, johon on kiinnitetty moottorit, eli kyseessä olisi eräänlainen batyskafi, jota voidaan käyttää esimerkiksi salaisten laitteiden noutamisessa valtamerten syvyyksistä tilanteessa, missä esimerkiksi ydinpommi on pudonnut jonkun maan rannikolle, ja laivasto ei sitä voisi sitten lähteä avoimesti pelastamaan. Ja samoin tuota pallomaista Krottikalaa muistuttavaa välinettä voidaan tietenkin käyttää kaikkiin muihinkin syvänmeren tehtäviin., joissa vaaditaan erittäin nopeaa reaktiota. Tuolloin alus voitaisiin pudottaa esimerkiksi avaruussukkulasta valtamereen ja sitten se voisi jatkaa sukelluksissa matkaansa.

https://travellingintimeandspace.wordpress.com/2017/09/06/kuuasemien-teknologiaa-voidaan-kayttaa-myos-vedenalaisten-tukikohtien-toteuttamiseen/

http://kirjabloggaus.blogspot.fi/p/httpstravellingintimeandspace.html

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Christmas is here.

Christmas is here. Now it is Christmas night. The night should be the celebration of mercy. But sometimes that thing causes trauma. Christma...