Saturday, August 5, 2017

Netissä tapahtuvan trollauksen teoriaa eli siinäkin ryhmän "tulenjohtaja" on aina suojassa oikeustoimilta.


Kaikkialla puhutaan nykyään Internetissä tapahtuvasta trollaamisesta, mikä tarkoittaa ikävien kommenttien kirjoittamista toisten blogeihin sekä Facebookiin. Trollaamisen idea on yksinkertaisesti kiusata ihminen pois Internetistä ja sosiaalisesta mediasta, jolloin kiusaajat saavat sitten taas mieleisensä Facebookin. Toisaalta trollaamisen ideana voi olla esimerkiksi myös poliittisten mielipiteiden vaientaminen, jolloin trollaajien tukeman  henkilön ei tarvitse kuunnella mitään, mitä muilla on sanottavana jostain asiasta. Trollaajien toimintapana on usein se, että Internetissä on ikään kuin "tulenjohtaja", joka asettaa sitten ne trollauksen kohteet, joihin muut ryhmän jäsenet sitten kohdentavat hyökkäyksen.


Tuossa toimintamallissa sitten ongelman muodostavat ne ryhmän jäsenet, joiden tehtävänä on tuon varsinaisen informaatio-operaatio suorittaminen. Jos ihminen kovin paljon tuolla Internetissä trollailee, niin silloin hän varmasti menettää hyvin nopeasti esimerkiksi Google-tilinsä, ja syy tähän Google-tilin sulkemiseen tietenkin on se, että sitä käytetään tarkoitukseen, mikä oikeuttaa viranomaisia puuttumaan tuohon toimintaan. Kyseessä on silloin toisen henkilön halventaminen sekä mahdollinen uhkaus, joka sitten tietenkin saa aikaan toimenpiteitä. Ja varsinkin jos uhkaukseen liittyy ampuma-aseen kuvia tai sen tekijät ovat ampumakerhon jäseniä, niin silloin tietenkin poliisin pitää ottaa tuo uhkaus vakavasti. Se merkitsee nykyään hyvin nopeasti kotitarkastusta sekä aselupien perumista.


Mutta sitten tietenkin se että henkilö on saattanut Google- tai Outlook-tilinsä käyttökieltoon vaikuttaa hänen normaaliin elämäänsä. Tuolloin hän ei voi saada esimerkiksi Android-puhelinta tai ainakaan hän ei voi käyttää sen kaikkia ominaisuuksia. En tiedä että miten Outlook-tilien käy siinä tapauksessa, että henkilö on trollannut Googlen tileillä, mutta uskoisin että näillä asioilla on jotain vaikutusta toisiinsa. Eli mikään yhtiö maailmassa ei varmaan sellaista toimintaa lähde tukemaan, missä kannustetaan ihmisiä uhkailemaan toisiaan. Sosiaalinen media on loistava paikka toimia, ja siellä varmasti sitten paljastuu sekin, että onko ihminen oikeasti sellainen kuin mitä hän väittää olevansa. Eli onko hänellä oikeasti hyviä mielipiteitä tai onko hän oikeasti miellyttävä paljastuu hyvin nopeasti.


Kun puhutaan siitä, mitä varten trollaamisesta kannattaa aina välillä puhua hyvin vakavasti johtuu siitä, että sosiaalisessa mediassa kirjoitettu teksti paljastaa ihmisestä todella paljon, ja silloin eivät myöskään merkkivaatteet tai jääkiekkojoukkueen jäsenyys pelasta ihmistä. Ja kun jossain kirjoituksissa käsitellään esimerkiksi nettitrollausta, niin unohdetaan se, että tuollainen netin "tulenjohtaja" on tietenkin todella hyvässä suojassa, koska hän ei itse trollaa, mutta ne hänen ryhmänsä jäsenet sitten saavat niistä kirjoituksistaan erittäin ikäviä seurauksia, jotka saattavat sitten aiheuttaa heille hyvin noloja tilanteita.


Kun ihminen jää kiinni kiusaamisesta, niin hän voi joutua vastaamaan hyvin inhottaviin kysymyksiin, jotka koskevat esimerkiksi sitä, millä perusteella tuo mies tai nainen valitsee seurustelukumppaninsa. Ja jos ihminen kiusaa muita sosiaalisessa mediassa, niin se sitten saa aikaan sen, että tällaisesta kiusaamisesta varmasti sitten on myös todisteet. Ja sitten tietenkin voidaan lain tulkinnoista lähteä saivartelemaa. Usein netissä väitetään, että vihakirjoittelu ei sinällään ole rikos, mutta todellisuudessa uhkailu sekä yllyttäminen kansanryhmään tai yksilöön kohdistuvaan väkivaltaan sekä syrjimiseen on oikeasti rikollista.


Poliisilla voi olla muuten valeprofiileja käytössään, joiden avulla nuo viranomaiset voivat soluttautua hyvinkin suljettuihin ryhmiin, ja jos ihminen työskentelee jossain lasten ja nuorten kanssa tehtävässä työssä, niin silloin tietenkin siitä, että hän paljastuu nettikiusaajaksi voi olla seurauksia. Ja tietenkin vaikka työvalmentaja sanoo, että yritys ei saa käyttää mitään muuta tietoa, kuin mitä se saa työhaastattelussa, niin jos tuo työhaastattelija sattuu olemaan ihmisen Facebook-kaveri, niin silloin sitä tietoa on vähän vaikea olla käyttämättä, jos toinen esittelee sosiaalisessa mediassa koko artikulaatio-osaamisensa. Samoin on hyvin noloa, jos työhakemus paljastuu jostain kopioiduksi tai työhaastattelijan kirjoittamaksi, mikä sitten tietenkin antaa jonkinlaisen kuvan hakijasta.

https://metsantarinoita.blogspot.fi/

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Christmas is here.

Christmas is here. Now it is Christmas night. The night should be the celebration of mercy. But sometimes that thing causes trauma. Christma...