Tulevaisuuden supertietokone voi liikkua myös rekan kontissa
|
Uuden sukupolven mobilisaatioon kuuluvat esimerkiksi liikuteltavat, moduulirakenteiset supertietokoneet, jotka voivat sijaita esimerkiksi rekan perävaunuissa. Ne kykenevät muodostamaan sellaisen tehokkaan tietoverkon, mikä voi olla erillään muusta Internetistä, mikä takaa tietenkin hyvin tietoturvan. Tuollaisia liikuteltavia supertietokoneita voidaan käyttää kaikissa niissä tehtävissä, mitä paikallaan olevilla supertietokoneilla on, paitsi sellainen ero niissä on, että nämä liikuteltavat laitteet voidaan siirtää nopeasti mihin tahansa osaan maailmaa, ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi muodostettaessa "Internet 2:ta".
Kyseinen järjestelmä voi tietenkin auttaa myös sotilaita suorittamaan sellaisia simulaatioita sekä prosessoimaan tietoa, jota järjestelmille syöttävät tuhannet erilaiset sensorit sekä lennokit, ja samaan aikaan tietenkin pitää huolehtia tietoturvasta, jotta kuka vain ei pääse näkemään suunnitelmia. Samoin "Internet 2:n" avulla voidaan taata se, että viestijärjestelmät toimivat myös silloin, kun palvelimiin kohdennetaan palvelunestohyökkäyksiä, tai viestintäsatelliittien toimintaa häiritään. Tuolloin olisi tietenkin hyvä, että myös paikallisilla joukoilla olisi käytössään tehokas tietojärjestelmä, millä voidaan huolehtia siitä, että kenraali näkee jatkuvasti reaaliaikaisesti sen mitä operaatio-alueella oikeasti tapahtuu.
Cray Supertietokone |
Kyseinen tietojenkäsittelylaitteisto voisi olla sellainen, että sen avulla korvataan Internetin “root” palvelimia, mutta samalla sen avulla voidaan rakentaa erittäin huomaamaton supertietokonekeskus, jos joku sitten sellaista sattuu tarvitsemaan. Tuollaisen liikuteltavan supertitokoneen ongelman tietenkin on virran saanti, ja tilanne missä esimerkiksi FEMA (Federal Emergency Management Agency) saattaa tarvita tällaista nopeasti koottavaa tietojenkäsittelykeskusta on tilanne, missä esimerkiksi jossain maassa, missä on rajoitetusti tietojenkäsittelykapasiteettia tapahtuu jotain kamalaa. Eli äärimmäisessä tilanteessa tietenkin esimerkiksi Internetin juuripalvelin on tuhottu, jolloin FEMA:n pitää tietenkin korvata tuo palvelin nopeasti, mutta tietenkin siitä on hyötyä myös muissa pelastustehtävissä.
Tällaisessa tilanteessa tietenkin on tietojärjestelmien pystyttävä samaan kuin normaalissa tilanteessa, mutta jos puhutaan maasta, jonka IT-infrastruktuuri on kehittymätöntä, niin se että Punaisen ristin tai muiden tahojen työntekijät sitten kuormittavat tuota hentoa infrastruktuuria saattaa aiheuttaa todella vakavan ja tuskallisen tilanteen, ja samalla tietenkin pitää varmistaa noiden laitteiden sähkön saanti, ja siihen voidaan tietenkin käyttää siirrettävää ydinreaktoria. Noiden siirrettävien ydinreaktorien toiminta perustuu esimerkiksi ydinaseplutoniumin tai synteettisten alkuaineiden käyttöön reaktoreissa, jotka on sijoitettu esimerkiksi rekan kontteihin. Tai sitten tietenkin noiden reaktoreiden avulla voidaan rakentaa ydinkäyttöisiä maa-ajoneuvoja, joilla voi olla hyvin monia erilaisia tehtäviä.
Ydinkäyttöisen auton toiminta on oikeastaan samanlaista kuin minkä hyvänsä muunkin höyryturbiini-käyttöisen auton, paitsi että siinä turbiinin pitää käyttää niin sanottua "suljettua höyryn sykliä", mikä tarkoittaa sitten sitä, että kun höyry syöksyy lämmönvaihtimesta turbiiniin, niin sitten se otetaan talteen, ja kierrätetään jäähdyttimen kautta uudelleen käytettäväksi. Jos ajtatellaan ydinkäyttöisten ajoneuvojen toimintaa, niin niistä voidaan tehdä sellaisia junan kokoisia valtavia pyörillä kulkevia laitteita, joissa olisi ehkä asuintiloja sekä sairaaloita. Noiden laitteiden ongelmana on tietenkin suuri koko sekä valtava tehontarve, mutta tietenkin niiden rakenne kiehtoo ihmisiä kautta maailman.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.